Brezplačen voden ogled po Pravljičnem Šumberku

Veseli nas, da vas lahko ponovno povabimo na voden ogled po doživljajsko pravljični poti "Pravljični Šumberk".

Kdaj? sobota, 12.februar ob 10. uri

Kje? Češminov park, Domžale

Kaj otroci doživijo na Pravljičnem Šumberku?

Pravljični Šumberk v domžalskem mestnem gozdu.

Domžale so mesto z bogato zgodovino in skrivnostno naravo. Otroci bodo v Pravljičnem Šumberku na nadvse pomembni misiji. Lisički bodo pomagali najti izgubljeni slamnik, ki je zanjo, pa tudi za vse druge živali na Šumberku ter celo za vse ljudi v Domžalah, sila pomembna reč. Pri tem bodo spoznali zgodbo o slamnikih iz Domžal, odpotovali v prazgodovino tega kraja in odkrivali pravljično lep gozd Šumberk, poln raznolikih dreves, živali in kraških jam. V njih domujeta jamski škrat Domželc in hrošček Simon, ki bo otroke vodil po poti. Pravljično-doživljajska pot Pravljični Šumberk se prične v Kavarni Češmin v Češminovem parku v središču Domžal, kjer boste dobili knjižico Pravljični Šumberk in svinčnik. Po vrnitvi s poti in uspešno opravljeni nalogi vas v kavarni čaka nagrada.

Pot nato, vodi ob Kamniški Bistrici do Šumberka in nato krožno preko Šumberka nazaj na izhodišče, ker škratolovce za opravljeno nalogo čaka nagrada. Pot je dolga 3,54 km, na njej boste pridelali 134 nadmorske višine. Pot je dobro označena, za vsa doživetja na poti pa bo družina potrebovala okoli 3 ure.

Po poti nas bodo vodili interpretativni vodniki.Na dogodivčini se nam bodo pridružili tudi Domžalski jamarji.

Če boste zares pridni, mogoče kje na poti srečate tudi Miklavža!

Vodenje po poti je brezplačno.

Cena beležke je 5 €.

Priporočamo predhodne prijave na: domzeldol@skrateljc.org

Velja pogoj PCT in osebni dokument za starejše od 12 let. Vodenje vseskozi poteka na prostem, v naravi, udeleženci morajo zagotoviti varno medosebno razdaljo.
Dodatne informacije:
Ste vedeli
… da je ime naših krajev v svet 1593 leta ponesel vitez Adam Ravbar s Krumperka, odločilni borec v protiturški borbi pri Sisku?
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 721 07 26
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram