Čarobni december

V Domžale prihaja najlepši mesec v letu, ko se bodo prižgale lučke, okrasili bomo smrekico, se greli ob toplem čaju, poslušali odlično glasbo in se predvsem skupaj veselili. December je čas, ko Domžale še bolj zaživijo in se pokažejo v svojem sloganu - prostor zadovoljnih ljudi. Letos sta Občina Domžale in novoustanovljeni TIC Domžale pripravila pester in zabaven čarobni program - za otroke, mlade, mlade po duši, rockerje, romantike, starejše... Obljubljamo, da bo res čarobno!

Čarobni mesec bomo pričeli s tradicionalnim dogodkom Prižig luči na tržnem prostoru, kjer nas bo zabaval Dejan Vunjak. Letos bo ta dogodek še bolj poseben kot prejšnja leta, saj bo župan Toni Dragar podelil štartne številke tekmovalcem za evropsko tekmovanje v lednem plezanju, ki bo naslednji dan na umetni steni v samem centru Domžal. V soboto bo tako plezalna stena na garažni hiši, ki jo je Občina Domžale zgradila leta 2016, zaživela v zimski preobleki in gledalci bomo lahko občudovali najboljše alpiniste na svetu. Pripravite se, čaka nas prava ledena pravljica! Zvečer pa se nam po podelitvi obeta že prva decemberska glasbena evforija - koncert NIPKE & TRKAJ s posebnim gostom Challe Salle.

Tudi dogajanje na tržnem prostoru bo pestro. Poleg redne prodaje lokalnih pridelkov (poleg redne domače ponudbe na tržnem prostoru), se nam obetata še Miklavžev sejem in Božičkov sejem.

Hrošček Simon nas vedno spomni, da moramo pomisliti tudi na najmlajše občane. Najprej nas bo obiskal Miklavž in obdaril z darili. Otroci so dobrodošli tudi na 3. Božičkovem dobrodelnem teku in pohodu, ki ga bodo z otroškim tekom pričeli prav najmlajši na Stadionu Domžale. Starejši pa bomo z Božičkovimi kapami za dober namen tekli ob Kamniški Bistrici. Božiček in dedek Mraz pripravljata prav posebno presenečenje, saj nas bosta letos obiskala skupaj v Češminovem parku v petek, 22. decembra. Leto pa bomo zaključili na zadnji dan, ko bo v Češminovem parku otroško silvestrovanje.

Glasbeni vrhunci nas čakajo pod šotorom na tržnem prostoru. Najprej bomo uživali v glasbi najbolj znane rock skupine Siddharta, že dan zatem pa pridejo v Domžale Modrijani. Na Božični dan sledi tradicionalna božična petkova pumpa. Dan samostojnosti in enotnosti vsako leto praznujemo v Športni dvorani Domžale na koncertu Godbe Domžale, že naslednji dan pa nas čaka vrhunski koncert Simfoničnega orkestra Domžale – Kamnik. Predzadnji dan v letu se bomo veselili na Veseljakovem odru in nato 31. decembra vkorakali v novo leto 2018 skupaj z ansamblom Ognjeni muzikantje.

Čarobno naj bo!
Dodatne informacije:
Ste vedeli
… da je ime naših krajev v svet 1593 leta ponesel vitez Adam Ravbar s Krumperka, odločilni borec v protiturški borbi pri Sisku?
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 722 01 00
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram
Vse pravice pridržane © 2017 Občina Domžale
Izdelava: bplanet