Ponovno vabljeni na Pravljični Šumberk!!!!

Po dolgem času ponovno vabljeni na sprehod po Pravljičnem Šumberku z interpretativnimi vodniki in jamarji!

Nov voden pohod po pravljično-doživljajski poti Pravljični Šumberk se bo zgodil v soboto, 12. junija.

Ob 10. uri de dobimo se v Češminovem parku, pred Kavarno Češmin

Na ogled pravljično-doživljajske poti Pravljični Šumberk se boste podali v spremstvu interpretativnih vodnikov in ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov. V primeru večjega obiska, se bo vodenje razdelilo na več manjših skupin.

Domžale so mesto z bogato zgodovino in skrivnostno naravo. Otroci bodo v Pravljičnem Šumberku na nadvse pomembni misiji.

Pozor! Za obisk jame so zaradi velikega povpraševanja obvezne prijave na mail: domzeldol@skrateljc.org

Pravljični Šumberk je ena izmed petih pot v Pravljično-doživljajski transverzali po Slovenji, ki jo razvija zavod Škrateljc. Po gorsko-pastirskih prigodah, ki jih ponuja Pot pastirskih škratov na Krvavcu, najbolj zamočvirjeni družinski dogodivščini Pot močvirskih škratov na Mali plac, popotovanju s polhom rogoviležem v Polhov doživljajski park v Polhovem Gradcu in rimljanski dogodivščini Smaragdna dogodivščina ob Ajdovskem zidu, vas zdaj vabimo na družinsko doživetje - Pravljični Šumberk v domžalskem mestnem gozdu

Tokrat se na pot odpravimo z interpretativnim vodnikom, nekje sredi Šumberka pa nam bodo jamarji odkrili svet jamskega škrata Domželca. Prava jamarska dogodivščina je pred nami! Samo za najbolj pogumne škratolovce - no, vsi ostali bomo pa poslušali zgodbe iz jame

Lisički bodo pomagali najti izgubljeni slamnik, ki je zanjo, pa tudi za vse druge živali na Šumberku ter celo za vse ljudi v Domžalah, sila pomembna reč. Pri tem bodo spoznali zgodbo o slamnikih iz Domžal, odpotovali v prazgodovino tega kraja in odkrivali pravljično lep gozd Šumberk, poln raznolikih dreves, živali in kraških jam. V njih domujeta jamski škrat Domželc in hrošček Simon, ki bo otroke vodil po poti. Pravljično-doživljajska pot Pravljični Šumberk se prične v Kavarna Češmin v Češminovem parku v središču Domžal, kjer boste dobili knjižico Pravljični Šumberk.

Pot nato, vodi ob Kamniški Bistrici do Šumberka in nato krožno preko Šumberka nazaj na izhodišče, ker škratolovce za opravljeno nalogo čaka nagrada. Pot je dolga 3,54 km, na njej boste pridelali 134 nadmorske višine. Pot je dobro označena, za vsa doživetja na poti pa bo družina potrebovala okoli 3 ure.

Izhodišče zgodbe o pravljičnem Šumberku je slikanica Izgubljeni slamnik Uroša Grilca in ilustratorke Anke Kočevar. Otroci, ki slikanico poznajo, še močneje doživljajo pustolovščino na Šumberku.

Oprema: priporočamo lahko pohodno obutev, pa seveda nekaj malice in pijače za škratolovce, ki bodo navdušeno raziskovali čudovito naravo Šumberka.

Pozor! Za obisk jame so zaradi velikega povpraševanja obvezne prijave na mail: domzeldol@skrateljc.org

Parkiranje: OŠ Domžale, Rojska cesta, GPS: 46.1424747,14.6024106

Dodatne informacije:
Ste vedeli
… da je ime naših krajev v svet 1593 leta ponesel vitez Adam Ravbar s Krumperka, odločilni borec v protiturški borbi pri Sisku?
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 721 07 26
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram