Voden ogled po Pravljičnem ŠumberkuVeseli nas, da vas lahko, kot je že običaj, ponovno povabimo na voden ogled po doživljajsko pravljični poti "Pravljični Šumberk".

Kdaj? sobota, 14.maj ob 10. uri

Kje? Češminov park, Domžale

Kaj otroci doživijo na Pravljičnem Šumberku?

Pravljični Šumberk v domžalskem mestnem gozdu.

Domžale so mesto z bogato zgodovino in skrivnostno naravo. Otroci bodo v Pravljičnem Šumberku na nadvse pomembni misiji. Lisički bodo pomagali najti izgubljeni slamnik, ki je zanjo, pa tudi za vse druge živali na Šumberku ter celo za vse ljudi v Domžalah, sila pomembna reč. Pri tem bodo spoznali zgodbo o slamnikih iz Domžal, odpotovali v prazgodovino tega kraja in odkrivali pravljično lep gozd Šumberk, poln raznolikih dreves, živali in kraških jam. V njih domujeta jamski škrat Domželc in hrošček Simon, ki bo otroke vodil po poti. Pravljično-doživljajska pot Pravljični Šumberk se prične v Kavarni Češmin v Češminovem parku v središču Domžal, kjer boste dobili knjižico Pravljični Šumberk in svinčnik. Po vrnitvi s poti in uspešno opravljeni nalogi vas v kavarni čaka nagrada.

Pot nato, vodi ob Kamniški Bistrici do Šumberka in nato krožno preko Šumberka nazaj na izhodišče, ker škratolovce za opravljeno nalogo čaka nagrada. Pot je dolga 3,54 km, na njej boste pridelali 134 nadmorske višine. Pot je dobro označena, za vsa doživetja na poti pa bo družina potrebovala okoli 3 ure.

Po poti nas bodo vodili interpretativni vodniki.Na dogodivčini se nam bodo pridružili tudi Domžalski jamarji.

Vodenje po poti je brezplačno.

Cena beležke je 5 €.

Priporočamo predhodne prijave na: domzeldol@skrateljc.org

Dodatne informacije:
Ste vedeli
… da je železnica od Ljubljane do Kamnika stekla v letu 1891?
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 721 07 26
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram