Voden sprehod po Domžalski čebelarski učni poti

Brezplačen voden sprehod po Domžalski čebelarski učni poti

Sobota, 22. maj 2021 ob 9. uri

Svetovni dan čebel, na pobudo slovenskih čebelarjev, obeležujemo 20. maja. Na ta dan se je leta 1734 rodil pionir sodobnega čebelarstva Anton Janša.

Svetovni dan je posvečen čebelam in drugim opraševalcem, ki igrajo pomembno vlogo pri varnosti s prehransko preskrbo, njihova prisotnost pa je tudi pokazatelj stanja lokalnega okolja.

V počastitev tega pomembnega dne vas Služba za turizem Občine Domžale, ČDKrtina Dob in ČD Domžale, vabimo na brezplačen voden ogled po Domžalski čebelarski učni poti. Pot je dolga skoraj sedem kilometrov in poteka po prijetni kolesarski in pešpoti, delno ob Kamniški Bistrici, delno pa ob Rači in Radomlji. Na poti, ki povezuje Domžalski Apiterapevtski čebelnjak pri Centralni čistilni napravi Domžale – Kamnik in Učni čebelnjak v parku pod Močilnikom v Dobu ter POŠ Krtina, boste lahko občudovali čebele in se veliko naučili o njih in o čebelarstvu.

Ena skupina se bo na pot podla od Domžalskega apiterapevtskega čebelnjaka pri CČN Domžale – Kamnik, Domžalski apiterapevtski čebelnjak ena pa od Učnega čebelnjaka v parku pod Močilnikom v Dobu Učni čebelnjak park pod Močilnikom.

Čebelarji, ki vas bodo vodili po poti, obljubljajo, da vam ne bo žal!

Mogoče vas čaka tudi presenečenje!

Zberemo se ob 9. uri.

Zaželjene so prijave na:

tic@domzale.si ali na telefonsko številko: 01 721 10 726

Vodenje bo izpeljano v skladu z vsemi trenutno veljavnimi ukrepi.

Dodatne informacije:
Ste vedeli
… da je bilo ozemlje Domžal poseljeno že v prazgodovini?
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 721 07 26
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram