47. Novoletni koncert Simfoničnega orkestra Domžale - Kamnik

Simfonični orkester Domžale - Kamnik bo tudi v letošnjem decembru pripravil tradicionalni novoletni koncert klasične glasbe, ki bo tokrat že 47-i po vrsti. Prireditev organizira TIC Domžale in je del Čarobnega decembra.

Orkester bo nastopil pod vodstvom šefa dirigenta Slavena Kulenovića, kot solistka se bo z zimzelenimi arijami Giacoma Puccinija in Franza Leharja, melodijami iz animiranega filma Ledeno kraljestvo in Božično pesmijo Adolpha Adama predstavila mlada in obetavna sopranistka Tajda Jovanović, dogodek pa bo povezoval karizmatični Jure Ivanušič. Program bodo spletale mojstrovine iz zakladnice klasične glasbe, kot so: uvertura k opereti Pesnik in kmet Franza von Suppéja, hitra polka Živela Madžarska Johanna Straussa ml. in temperamentni Bakanal iz opere Samson in Dalila Camilla Saint-Saënsa. Na sporedu bodo še valčki Jeana Sibeliusa, Petra Iljiča Čajkovskega in Arama Hačaturjana, slišali pa boste lahko tudi božično obarvano glasbo, pod katero sta se podpisala Ralph Vaughan Williams in Leroy Anderson.

Vstopnice lahko kupite v predprodaji v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale. Cena vstopnic v predprodaji je 12 €  (8€ znižana), redna cena je 15 €.


Dodatne informacije:
Ste vedeli
… da so bile po pričevanju Janeza Veiderja, umetnostnega zgodovinarja iz Mengša, Groblje že od nekdaj privlačna točka za domačine in tujce? Nekdaj se je v grobeljskem gradu zbirala imenitna gospoda, sredi 18.stoletja pa so začele prihajati velike množice romarjev v grobeljsko cerkev k oltarju svete Notburge.
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 721 07 26
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram