Februarski voden ogled po Pravljičnem Šumberku
Vabljeni na sprehod po Pravljičnem Šumberku z interpretativnimi vodniki in jamarji!
Nov voden pohod po pravljično-doživljajski poti Pravljični Šumberk se zgodi v soboto, 11. februarja 2023 ob 10. uri.


Na ogled pravljično-doživljajske poti Pravljični Šumberk se boste podali v spremstvu interpretativnih vodnikov in ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov.

Domžale so mesto z bogato zgodovino in skrivnostno naravo. Otroci bodo v Pravljičnem Šumberku na nadvse pomembni misiji.
Lisički bodo pomagali najti izgubljeni slamnik, ki je zanjo, pa tudi za vse druge živali na Šumberku ter celo za vse ljudi v Domžalah, sila pomembna reč. Pri tem bodo spoznali zgodbo o slamnikih iz Domžal, odpotovali v prazgodovino tega kraja in odkrivali pravljično lep gozd Šumberk, poln raznolikih dreves, živali in kraških jam. V njih domujeta jamski škrat Domželc in hrošček Simon, ki bo otroke vodil po poti. Pravljično-doživljajska pot Pravljični Šumberk se prične v Kavarna Češmin v Češminovem parku v središču Domžal, kjer boste kupili knjižico Pravljični Šumberk. (cena 5 €)
Pot nato, vodi ob Kamniški Bistrici do Šumberka in nato krožno preko Šumberka nazaj na izhodišče, ker škratolovce za opravljeno nalogo čaka nagrada. Pot je dolga 3,54 km, na njej boste pridelali 134 nadmorske višine. Pot je dobro označena, za vsa doživetja na poti pa bo družina potrebovala okoli 3 ure.
Izhodišče zgodbe o pravljičnem Šumberku je slikanica Izgubljeni slamnik Uroša Grilca in ilustratorke Anke Kočevar. Otroci, ki slikanico poznajo, še močneje doživljajo pustolovščino na Šumberku.
Morda pa ob priliki ujamete tudi glasbeno pravljico Izgubljeni slamnik v izvedbi Nine Peče Grilc in Andreja Fona
Oprema: priporočamo lahko pohodno obutev, pa seveda nekaj malice in pijače za škratolovce, ki bodo navdušeno raziskovali čudovito naravo Šumberka.
Parkiranje: OŠ Domžale, Rojska cesta, GPS: 46.1424747,14.6024106

Ob 10. uri se dobimo v Češminovem parku!

Dodatne informacije:
Ste vedeli
… da slamnik najdete tudi na freskah, ki jih je v grobeljski cerkvi sv. Mohorja in Fortunata upodobil Franc Jelovšek?
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 721 07 26
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram