Irena Cerar: PRAVLJIČNA POPOTNICA: Bajne gorjanke

Pripovedovalski večer za odrasle

Vabljeni v skrivnostni in nedostopni svet divjih in belih žena, dujačes, krivopet, planinskih in gorskih vil ter drugih gorjank!

Prvi avtorski večer iz letošnjega cikla, ki ga za našo knjižnico že tretje leto pripravlja Irena Cerar, pripovedovalka in avtorica serije priljubljenih vodnikov Pravljične poti Slovenije, bo uvod v praznovanje mednarodnega dneva gora.

Spet bomo slavili alpsko kulturo, letos pa še posebej domišljijske svetove gorskih okolij. Irena nas bo popeljala v nenavadno družbo ženskih bajnih bitij z naših gora. Povzpeli se bomo v nedostopno skalovje in pogledali v odročne skalne votline, kjer po starih verovanjih bivajo te gorjanke. Z ljudmi precej nerade prihajajo v stik, zato je večer namenjen dobronamernim in pogumnim!

Dogodek je del festivala Brati gore, katerega letošnja tema je Ženske premikajo gore.

Festival že osmo leto v organizaciji Alpske konvencije poteka v sklopu mednarodnega dneva gora, ki ga obeležujemo 11. decembra.

Foto: Matic Zorman

org.: Irena Cerar, Knjižnica Domžale

Dodatne informacije:
Ste vedeli
… da je po pripovedovanju J. V. Valvasorja med Homcem in Mengšem ležal samostan, ki ga je porušila voda iz jezera? Slednje naj bi se bilo odprlo nad Kamnikom pri Nevljah in preplavilo vso mengeško planjavo.
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 721 07 26
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram