Koncert mladinskega simfoničnega orkestra TJSO

Mladinski simfonični orkester iz pokrajine Twente na Nizozemskem vabi vse ljubitelje glasbe v čudovit ambient Aboretuma, kjer se bodo predstavili s koncertom na prostem. Pod vodstvom umetniškega vodje in dirigetna Carla Wittrocka bo 55 članov orkestra nastopilo v sredo, 17. julija, ob 19.00. Orkester se bo tokrat predstavil z raznoliko glasbo, kjer ne bodo manjkali A. Dvorzak, J. Williams, G. Bizet, J. Straus, F. Schubert, pridružila pa se jim bosta tudi pevka s slovensko narodno pesmijo in mladi kontrabasist Glasbene šole Vrhnika.

Spodnja starostna meja za vstop v orkester je 12 let, zgornja meja ob odhodu iz orkestra pa je od 18 do 20. Za dober socialni razvoj, spoznavanje sočloveka in za krepitev samozavesti in samostojnosti, se orkester TJSO vsako leto odpravi na enotedensko vzgojno-izobraževalno turnejo po Evropi in izven nje. Do sedaj so že obiskali Islandijo, Češko, Litvo, Francijo, Italijo, Egipt, po dvanajstih letih pa se letos ponovno v soorganizaciji z Zavodom Ivana Cankarja Vrhnika vračajo v Slovenijo. Letos jih poleg Arboretuma lahko spremljamo še v Piranu, kjer bodo nastopili v četrtek, 18. julija, ob 19.00 in v Kranjski Gori v petek, 19. julija, ob 20.30.

Ogled koncerta je brezplačen, plača se vstopnino v park. V primeru slabega vremena bo koncert odpovedan.

Dodatne informacije:
Ste vedeli
… da je ime naših krajev v svet 1593 leta ponesel vitez Adam Ravbar s Krumperka, odločilni borec v protiturški borbi pri Sisku?
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 721 07 26
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram