Medena kulinarika

Vabilo na brezplačno delavnico »Medena kulinarika«

Čebelarsko društvo Domžale v okviru projekta "BeeZOO - Za ohranjanje okolja" vabi na delavnico »Medena kulinarika«.

Organizacija deavnice je del aktivnosti za povečanje ozaveščenosti lokalnega prebivalstva o pomenu čebel pri ohranjanju okolja, o biotski raznovrstnosti in pravilnem ter raznovrstnem uživanju čebeljih pridelkov. Čebele nam v hrano prinašajo čudovite okuse, spoznajmo jih!

Delavnico bo vodila prof. Marija Arh Ivanšek iz Srednje gostinske in turistične šole Radovljica.

Udeleženci delavnice se bodo seznanili z osnovnimi zakonitostmi uporabe medu v kulinariki ter sodelovali pri pripravi desetih jedi: začetne jedi, juha, tople in mesne jedi, priloge, zelenjavna jed, solata, sladica in kruh. Pri pripravi jedi bomo uporabljali akcijev, lipov, gozdni in cvetlični med.

Kraj in čas: sreda, 15. junij, Osnovna šola Domžale, Bistriška cesta 19, od 17. do cca 20. ure.

Udeležba na delavnici je brezplačna, obvezna pa je predhodna prijava na tel: 041 680 091 - ali na 041 626 741 ter na el. pošto: tajnik@cd-domzale.si, število udeležencev je omejeno zato pohitite s prijavami!

Dodatne informacije:
Ste vedeli
… da je bilo nekdaj na plitvini pod Knezovimi skalami domžalsko kopališče? Pod bližnjim mostom, kamor je Kamniška Bistrica nanosila velike količine belega proda, so kopalci našli odlično in čisto plažo.
TIC DOMŽALE
Mestni trg 1
1230 Domžale
T: 01 / 721 07 26
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram