Otroško veselje

Hrošček Simon, maskota Občine Domžale, se vedno znova razveseli, ko se odpravi iz svojega domovanja v Železni jami proti Domžalam in na poti sreča otroke. Opis njegovega rajžanja po Domžalah lahko najdete v turističnem vodičku za otroke, ki vas bo popeljal po domžalskih znamenitostih. Hrošček pa ima tudi svojo pravljico, pobarvanko, čokolado in tudi čisto pravi Hroščkov festival (v septembru).

»Pleši z mano in zapoj,
Simon sem, prijatelj tvoj.
Bodi srečen, se nasmej,
mesto z mano si oglej.«

Hrošček Simon vas vabi tudi na prav poseben kraj - Pravljični Šumberk, kjer boste pomagali lisički poiskati njen slamnik. V občini je sicer za otroke mnogo prostorov in dogajanja - številna javna otroška igrišča, kolesarski poligon za otroke, risanke v Mestnem kinu Domžale, sladoled v Domžalskem domu na Mali planini …

Vsako leto v Čarobnem decembru za naše najmlajše pripravljamo kopico zanimivih dogodkov: miklavževanje, obisk Božička in dedka Mraza v Češminovem parku, otroško silvestrovanje, brezplačno drsanje na drsališču v središču Domžal in še mnogo več.

odkrij
Domžale skupaj s hroščkom Simonom

Ste vedeli
… da so bile Domžale do prihoda tujcev leta 1866 povsem navadno in mirno vaško naselje. Tirolci in Sudetski Nemci pa so prinesli nov način življenja in tudi gradnje?
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 721 07 26
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram