Plezalna stena na Garažni hiši P+R

Izpostavljeno:

Si upate splezati na garažno hišo v centru Domžal?

V Domžalah imamo nov športni objekt v centru mesta – plezalno steno. Nahaja se na garažni hiši. Domači športni plezalci so jo redno uporabljajo za svoje treninge, vse ostale pa stena sredi našega mesta vabi k novim plezalnimi izzivom. Objekt skupaj s košarkarskim igriščem in igrali predstavlja športno rekreativno površino, ki je na voljo vsem občanom in občankam za rekreativno športno udejstvovanje, seveda pa je pomembno, da ob tem upoštevate pravila varne uporabe, ki se nahajajo tudi ob plezalni steni.
Zavod šport in rekreacijo Domžale skupaj z Alpinističnim odsekom PD Domžale v poletnih mesecih, vsak četrtek popoldan, organizira brezplačno plezanje pod vodstvo izkušenih alpinistov in športnih plezalcev. Tam si lahko izposodite opremo, prijazno pa vam bodo razložili tudi osnovna navodila za varno plezanje.

Zima 2017 je prinesla še eno novost - domžalska stena sredi mesta je postala prva drytooling umetna stena v Sloveniji. Kot uvod v zimsko plezalno sezono so člani alpinističnega odseka PD Domžale pripravili atraktivno evropsko tekmovanje v lednem plezanju, kjer so se pomerili tekmovalci in tekmovalke iz 12 evropskih držav. Tekma je bila izvrstno sprejeta med tekmovalci in tudi obiskovalci in je že dobila svoje stalno mesto v koledarju tekmovanj UIAA.

Lokacija
Lokacija
Masljeva ulica 4, 1230 Domžale
Čas
Delovni čas
Vedno odprto.
Vstopnina
Vstopnina
Brezplačen vstop
Na poti
V bližini
Sorodne vsebine
Ste vedeli
… da so bile po pričevanju Janeza Veiderja, umetnostnega zgodovinarja iz Mengša, Groblje že od nekdaj privlačna točka za domačine in tujce? Nekdaj se je v grobeljskem gradu zbirala imenitna gospoda, sredi 18.stoletja pa so začele prihajati velike množice romarjev v grobeljsko cerkev k oltarju svete Notburge.
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 721 07 26
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram