Marjan Bolhar

Izpostavljeno:

bronasta medalja s svetovnega prvenstva v kickboxingu

Kot športno zagret fant je bil najprej nogometaš v NK Dob, ob tem je sodeloval v Prostovoljnem gasilskem društvu Dob, nastopal v folklorni skupinici, treniral in tekmoval v BMX turnirjih: Nato ga je zamikal boks. Ob legendi tega športa pri nas, pokojnem Janezu Galetu je hitro napredoval: naj mladinec v boksu, dvakrat članski prvak v boksu do 75 kg, dvakratni dobitnik Zlatega pasu prvakov, dvakrat Jeklena pest Slovenije.

A Marjan je iskal nove izzive - kickboxing je bila njegova naslednja športna postaja. In na njej še vedno vztraja. Pri 39 letih ter po 200 borba, 3. dnevu mojstrskega črnega pasu je tudi reprezentant Kickboxing zveze Slovenije WAKO. Vztraja in osvaja odličja kljub vsem težavam in hudim poškodbam. Marjan velja kar za nekakšen zdravstveni fenomen.
Bronasta medalja z zlatim leskom s svetovnega prvenstva 2014 pa še ne pomeni konca športne poti poklicnega gasilca, moža, očeta in velikega borca ter prvega moža Kluba borilnih veščin Domžale. Ostaja namreč tista največja želja - zlata medalja. Za še večjo spodbudo je leta 2015 prejel naziv naj športnik občine Domžale.

Marjan je tudi prvi slovenski tekmovalec v zgodovini, ki je tekmoval v Kanadi (Toronto 2014), kjer je osvojil prvo mesto, in v Las Vegasu (2016), kjer je osvojil bronasto medaljo. Tako leta 2016 kot 2017 je bil državni prvak (skupno ima sedaj 10 državnih naslovov v kickboxingu in dva v boksu), v mesecu decembru 2017 pa bo polagal mojstrski pas 4.dan črni pas.

2018 se bo boril za naslov Evropskega prvaka in 2019 za naslov Svetovnega prvaka. Tekmoval pa bo tudi na ostalih mednarodnih tekmah.

Vstopnina
Vstopnina
Brezplačen vstop
Sorodne vsebine
Ste vedeli
… da sta o izvoru imena Domžale najbolj znani razlagi, da ime pomeni pokopališče (iz staro slovanščine), po drugem izročilu pa naj bi bil to breg ali obrežje reke? Ime Domžale se pojavi v času turških vpadov.
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 721 07 26
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram