Pivovarna Mister

Izpostavljeno:

Pivo s stilom. Kolikokrat si v življenju pil pivo iz buteljke? Pivo MISTER je edino pivo, ki ponuja to izkušnjo.

Pivovarjeva pripoved

Ste si kdaj ob posebni priložnosti zaželeli piti vrhunsko pivo, pa tega enostavno niste našli v ponudbi? To smo opazili tudi mi, zato smo se odločili, da bomo v pivovarni MISTER vrhunsko pivo zavili v vrhunsko podobo, kajti pivo ni pijača le za piknike, ampak tudi za svečane dogodke.

Vse se je začelo, ko sem kot 20-letni študent poskusil svoje prvo pivo iz mikropivovarne. Do takrat piva sploh nisem pil – pijačo sem poznal kot grenko gazirano vodo. Tistega večera pa se mi je predstava o pivu podrla. Prvič sem zaznal sadne arome ter neverjetno telo karamelnih sladov. »Če lahko to naredijo oni, lahko to naredim tudi jaz,« sem si rekel in kupil svoj prvi komplet za varjenje piva.
Ogromno piva je šlo v začetku v odtok, se spomnim. Točno sem vedel, kaj od piva želim. Zaljubil sem se predvsem v arome hmelja, zato sem iskal načine, kako to v pivu poudariti. Edini način za to pa je varjenje iz lastnih sestavin po lastnih receptih. In tako so začela nastajati prva kvalitetna piva. Pšenični Ale, ki sem ga zvaril za lansko poletje, je bil na slovenskem tekmovanju domačih pivovarjev celo v ožjem izboru za najboljše pivo tekmovanja. Takrat sem vedel, da je moje pivo zrelo za trg. Želel sem, da bi moje pivo lahko poskusili tudi drugi. Od prvega požirka »craft« piva pa do danes je ogromno prebrane literature, poleg tega pa tudi narejena nacionalna poklicna kvalifikacija – pivovar.

Sem zelo kreativen tip človeka. Zato v varjenju piva najdem možnost ekspresije. Podobno kot v umetnosti. Vse niti so v mojih rokah: od recepta do vizualne podobe in celo do postrežbe gostu. »Enkrat bomo pila MISTRA,« sem se s svojimi prijatelji šalil v mojih pivovarskih začetkih. Ideje nikoli nisem opustil in tako danes lahko pijemo pivo z največ stila v Sloveniji, ki je plod idej in rok študenta. Poseben izziv mi je bil narediti pivo, ki bo tudi vizualno privlačno. Razvoj stilske podobe je rasel skupaj s pivom in skupaj rasteta še danes.
Sicer sem študent filozofije in ruščine in želim, da se sofisticiranost odraža tudi v pivu. Vsak gram hmelja je z razlogom, nobena črta na obleki ni naključje. Tudi imena piv izražajo filozofsko globino – Bertrand Russell je valežanski filozof jezika, Max Black se je ukvarjal z metaforo, Nobody je dobil ime po filmu, ki raziskuje neskončni »butterfly effect«.
Pri našem pivu ne gre le za pitje alkoholne pijače, ampak za posebno doživetje, ki ga lahko doživite samo z MISTROM. Pivo je postreženo v črni buteljki, ki je oblečena v večerno moško obleko, na leseni deski iz eksotičnega lesa. Piva so tudi postrežena v kozarcih, ki so posebej izbrana - glede na stil piva.

Več o pivih lahko preberete na njihovi spletni strani, kjer piva lahko tudi kupite!Lokacija
Lokacija
Masljeva 8a, 1230 Domžale
Kontakt
Kontakt

Spletna stran
Facebook
Instagram
E: info@pivovarnamister.si
T: 031 503 665

Čas
Delovni čas
24/7
Vstopnina
Vstopnina
Brezplačen vstop
Sorodne vsebine
Ste vedeli
… da je hrošček Simon maskota Domžal? Pred več kot sto leti je namreč Simon Robič v okolici Doba našel novo vrsto hrošča.
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 721 07 26
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram