Iz Trnovč do Rudnika

Izpostavljeno:

Pot je del Domžalske poti spominov NOB.

Iz Radomelj se napotimo po cesti do Rudnika, kjer se na kratko lahko ustavimo ob spomeniku padlim partizanom. Na koncu vasi poiščemo začetek markirane poti, ki nas v zložnem vzponu pripelje do kmetije Čeh. Od tam se spustimo v dolino Rovščice, kjer se na nasprotnem bregu vzpnemo do razvalin gradu Kolovec. Od gradu nadaljujemo pot do Partizanske bolnice Triglav oziroma Lukove bolnice. Od bolnice se vzpnemo do vasi Dupeljne, od koder nadaljujemo pot skozi vas Obrše do Trnovč, kjer se priključimo Rokovnjaški planinski poti.

Iz vasi Trnovče vodi pot po asfaltirani cesti proti zahodu do vasi Obrše in naprej do vasi Dupeljne. Pot pri smerni tabli skrene rahlo v desno in se nato kmalu spusti navzdol v gozd do Partizanske bolnice Triglav oziroma Lukove bolnice (ta je dobrih 5 min stran od markirane poti). Pot kmalu preide v kolovoz, iz katerega nas v desno usmeri smerna tabla. Skozi smrekov gozd po grapi dosežemo makadamsko cesto, ki nas pripelje do kmetije Čeh.Viri:

Planinsko društvo Domžale - markacijski odsek

Vstopnina
Vstopnina
Brezplačen vstop
Sorodne vsebine
Ste vedeli
… da je bil železniški promet na poti Ljubljana – Kamnik med 1968 in 1978 trajno ukinjen ter je zgolj sreča, da takrat niso pospravili tudi tirnic?
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 721 07 26
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram