Ribištvo

Kamniška Bistrica s pritoki ter ribniki v naši okolici ponujajo, v kolikor jih obiščete, posebno doživetje in tudi praktično izkušnjo - ribolov. Če se odločite za ribolov v vodah Bistriškega ribiškega okoliša, se obrnite na Ribiško družino Bistrica Domžale, kjer vam bodo pomagali s potrebnimi informacijami.

Ribiška družina Bistrica Domžale s sedežem na Krakovski cesti 18A v Domžalah, je bila ustanovljena 20. junija 1954. Je med večjimi ribiškimi družinami v Sloveniji, saj upravlja z vodami celotnega porečja Kamniške Bistrice od izvira do izliva v Savo, s pritoki Pšate, Nevljice, Radomlje, Drtijščice, Rače ter umetnimi strugami - mlinščicami, kar zajema skoraj 400 km vodotokov, 16 ribnikov in dve jezeri. Glede na lego ribolovnih in gojitvenih voda je prisotna na območju devetih občin. RD Bistrica Domžale je društvo, ki deluje v javnem interesu ter je samostojna organizacija članov, ki se združujejo zaradi varstva in gojitve rib, varstva voda in okolja ter izvajanja sladkovodnega športnega ribolova. RD opravlja tudi naloge s področja ribiškega turizma, usposabljanja članov in druge naloge, ki so predpisane v statutu in sklenjeni koncesijski pogodbi z Republiko Slovenijo.

V kolikor boste v objemu naših rek, ribnikov in jezer udeleženi tudi samo kot obiskovalec, boste zagotovo imeli posebno priložnost uzreti skok kakšne postrvi za naravno muho. Če pa boste posedeli ob ribniku, lahko na vaš plovec pocuka tudi krap ali druga avtohtona riba, ki jih imamo pri nas zagotovo v izobilju. Pridite in preizkusite naše skrite ribolovne kotičke. Navdušeni boste. To vam zagotavljamo.

Več :www.rd-bistrica-domzale.si.

Kontakt
Kontakt

Spletna stran
Facebook
E: rd.bistricadomzale@gmail.com

Vstopnina
Vstopnina
Brezplačen vstop
Sorodne vsebine
Ste vedeli
… da se je po 15. stoletju pospešeno razvijalo prevozništvo in tovorništvo, ki je povezano tudi z brodarjenjem na reki Savi? Za nadaljnji razvoj je poskrbela nova cesta Dunaj – Trst skozi Črni graben, ki je bila zgrajena v začetku 18.stoletja po trasi stare rimske ceste.
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 721 07 26
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram