Galerija Domžale

Likovne umetnosti v Domžalah imajo zgodovino in tradicijo prisotnosti, ker je zato skozi dolga leta obstoja skrbela Galerija Domžale. Ta je zaživela pod okriljem nekdanje kulturne skupnosti, bila del Knjižnice Domžale, sedaj pa deluje v okviru Kulturnega doma Franca Bernika, kot galerija z visoko kvalitetnim, raznolikim profesionalnim programom in spremljajočimi dejavnostmi.

V Galeriji Domžale skrbimo za program razstav likovnih, vizualnih in performativnih umetnosti, da bi lokalni in širši publiki predstavili bogastvo kreativnosti domačih ter tujih umetnikov. Razstave predstavljajo najboljšo produkcijo umetnikov, ki jih povabimo na pogovor, da bi se publika tudi skozi komunikacijo približala ustvarjalnosti avtorjev in vsebini del.

Poleg razstav prirejamo tematske delavnice za mladino, povezane z vsebino aktualnih razstav, in zadnja leta nadvse uspešen projekt Galerija na potepu, ki naši publiki skozi strokovno vodstvo omogoča obiske najboljših ali najpomembnejših razstav doma in v bližnji tujini.

Cilj Galerije Domžale je približati likovne in vizualne umetnosti publiki ter jih na prijazen način narediti kot njeno vsakdanjo vsebino.

Viri:
  • Jurij Smole, akad. kipar. Vodja programa Galerije Domžale
  • Saša Roškar in Igor Kuzmič, 2006. Mesto Domžale : sprehod skozi prostor in čas.

Lokacija
Lokacija
Mestni trg 1, 1230 Domžale
Kontakt
Kontakt
Čas
Delovni čas
TOR - PET: 10h - 12h in 17h - 19h
SOB: 10h - 12h
Vstopnina
Vstopnina
Brezplačen vstop
Sorodne vsebine
Ste vedeli
… da je v rimskih časih skozi naše kraje, kjer sta bili rimski naselbini, vodila pomembna pot iz Aquileie (Oglej), skozi Emono (Ljubljana, čez prelaz Atrans (Trojane), do Celeie (Celje) in Poetovie (Ptuj)?
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 721 07 26
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram