Češminov park

Izpostavljeno:

jutranja joga v parku, piknik prostor, knjigobežnica, otroška igrala, Plečnikova zapuščina.Park najbolj zaživi ob različnih dogodkih in prireditvah, ko se zbere veliko število občank in občanov ter drugih obiskovalcev. Najpomembnejša prireditev je vsekakor praznovanje občinskega praznika »Spoznajmo se, praznujmo skupaj«, kjer se zberemo občani vseh generacij in si predstavimo naše dejavnosti. Poleti park privablja obiskovalce, ko se tja preseli Mestni kino Domžale in si lahko brezplačno ogledamo nove filme. V začetku šolskega leta Center za mlade Domžale v parku organizira »Veter v laseh«, prireditev namenjeno mladim. Tudi pozimi v parku odmeva otroški smeh, saj je na hribčku urejeno sankališče in otroke konec decembra v parku obiščeta božiček in dedek Mraz. Tradicionalna prireditev je tudi v februarju, ko Občina Domžale v parku organizira otroško pustno rajanje.

Oazo sredi mesta so zasnovali strokovnjaki s področja geomantije, arhitekture in krajinske arhitekture. Tako kot živa bitja oddajamo in sprejemamo dobro in slabo energijo, jo oddaja ter sprejema tudi Zemlja. Geomanti so ta utrip nadgradili s postavitvijo megalita z vklesanim kozmogramom na osrednji zeleni površini s ciljem, da energija Zemlje neovirano teče v parku, mestu in prostoru.

Na energijskih tokovih temelji tudi vsa fizična struktura parka. V zadnjih letih smo postavili okvir parka. V osrednjem delu je prizorišče s tribunami v hribini, večina površin pa ostaja namenjenih zelenim strukturam. Prekinjajo jih le poti v osrednjem, grajenem delu parka, zasidranem v južnem delu območja. Tukaj smo pred leti obstoječi del parka nadgradili s paviljonom za kavarno in nadstrešnico, dopolnjen je bil tudi tlak z lesenimi oblogami. V parku se nahaja tudi Knjigobežnica, ki vam omogoča branje v naravi sredi naših Domžal.

Sredi Češminovega parka stoji tudi ena izmed prvih domžalskih knjigobežnic. Ob njej so na voljo klopce, sicer pa lahko knjigo vzamete in jo preberete v novem kavnem paviljonu v Češminovem parku. Knjižnica Domžale skupaj z Občino Domžale skrbi, da boste notri vedno našli časopis Slamnik in mnoge zanimive knjige. Vabimo pa tudi vas, da prinesete knjigo, ki ste jo že prebrali in odnesete drugo.Lokacija
Lokacija
Češminov park, 1230 Domžale
Čas
Delovni čas
Vedno odprto
Vstopnina
Vstopnina
Brezplačen vstop
Sorodne vsebine
Ste vedeli
… da je bilo ozemlje Domžal poseljeno že v prazgodovini?
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 721 07 26
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram