Kino v parku

Izpostavljeno:

brezplačne filmske predstave pod zvezdami v centru Domžal

Meseca julija 2013 se je Mestni kino Domžale selil v Češminov park z izborom poletnih filmov, ki so pregnali počitniški dolgčas in nas zabavali pod milim nebom. To je bilo prvo počitniško popotovanje našega domžalskega kina, ki pa je bil med obiskovalci odlično sprejeto in tako se je tradicija nadaljevala vsako leto. Nekaj po deveti večerni uri, ko se vročina že umirila, se pod zvezdami prižge kino projektor in v nočnem hladu uživamo v filmskih uspešnicah pretekle sezone ter premiernih predstavitvah tudi nekaj čisto svežih filmskih naslovov. Filmski izbor sledi programskim usmeritvam Mestnega kina Domžale, hkrati pa je bolj »poletno« sproščen in odprt.

Vsako leto si na prostem lahko ogledamo okoli 9 predstav, hkrati pa poskrbijo še za spremljevalni program. Na odprtju Kina v parku 2016 so filmsko glasbo tako zaigrali Simfonični orkester Domžale – Kamnik, leta 2017 pa Godba Domžale. Na predvajanje slovenskih filmov vedno povabimo tudi filmsko ekipo, ki poskrbi za dodatno razumevanje filma.

V parku je na voljo 200 sedežev, če želite pa lahko prinesete tudi svoje lastne stole in ležalnike. Najbolj avanturistični pa uživajo kar na travi in prinesejo svoje piknik odeje. V času predstav je odprta filmska kavarna, kjer so na voljo pijače in pokovka. Parkiranje je omogočeno tik ob parku, na parkirišču OŠ Domžale in pri stanovanjskem naselju Bistra. V slučaju slabega vremena se projekcija prestavi na nedeljo.

Predstave, v katerih smo uživali do danes:

2013: Osamljeni jezdec; Mojstri iluzij; Ana Karenina; Nesrečniki; Za dežjem posije sonce; Stranski učinki; Srečen za umret (slovenski film); Vaje v objemu (slovenski film).

2014: Razredni sovražnik (slovenski film); Vse je izgubljeno; Philomena; Montevideo, se vidimo!; Nevidna ženska; Locke; Grand Budapest Hotel; Zora planeta opis; Joe; Gravitacija; Reševanje gospoda Banksa; Ameriške prevare; Llewyn Davis; Nebraska; Zoran, moj nečak idiot.

2015: Pot v raj (slovenski film); Pobesneli Max: Cesta besa; Francoska suita; Medzvezdje; Kingsman: Tajna služba; Večna najstnica; Velike oči; Ex machina; Takšna pač je.

2016: Dajva se dol; Štiri stvari, ki sem jih hotel početi s tabo; Atlantik; Bog, le kaj smo zagrešili?; Sicario: Onkraj zakona; Stotnik Amerika: državljanska vojna; Houston, imamo problem (slovenski film).

2017: Dežela La La; Zbeži!; Alibi. Com; Pojdi z mano (slovenski film; pogovor z ekipo filma) + predfilm: V modrino; Varuhi galaksije 2; Šerpa - spor na Everestu (prejemnik Mestne nagrade Občine Domžale gorniški…); Mesečina (oskar za najboljši film); Nočne ptice; Pr` Hostar ( slovenski film; pogovor z ekipo filma) + predfilm: Dober tek, življenje!


Lokacija
Lokacija
Češminov park, 1230 Domžale
Kontakt
Kontakt

http://www.kd-domzale.si/
T: +386 (0)1 722 50 50

Čas
Delovni čas
Poleti v času predstav.
Vstopnina
Vstopnina
Brezplačen vstop
Sorodne vsebine
Ste vedeli
… da sta o izvoru imena Domžale najbolj znani razlagi, da ime pomeni pokopališče (iz staro slovanščine), po drugem izročilu pa naj bi bil to breg ali obrežje reke? Ime Domžale se pojavi v času turških vpadov.
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 721 07 26
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram