Eko kmetija Stražar

Izpostavljeno:

Eko kmetovanje že 17 let!

Na naši kmetiji se že od nekdaj daje velik pomen ekološkemu kmetovanju. Sem ne sodijo le načini vzgajanja poljščin in predelave, tu je nekaj več: način razmišljanja in skrb za naravo, da ostane še kaj za naše rodove. Glavna panoga Eko kmetije Stražar je ekološko pridelovanje žit: pšenice, pire, rži, ovsa, ajde, kamuta, ječmena, lana, konoplje ... Sami pridelamo približno 85% žit, preostanek (kot sta proso in koruza) pa se dobavlja od ekoloških kmetij po Sloveniji. Vsa žita so izključno slovenske pridelave. V zadnjih letih smo poleg prodaje vključili še proizvodnjo - ekološki mlin na kamne. Tako vse vrste mok proizvedemo v lastni režiji in tako zagotovimo še večjo kakovost mok. Tudi drugim kmetijam meljemo njihova žita. Prav tako pa hladno stikamo olja - bio bučno olje, bio konopljino olje, bio laneno olje, bio sončnično olje in bio repično olje.
Izdelke tržimo preko lastnega podjetja Bio Mlin Stražar d.o.o. ki je na tržišču že 17 let! Izdelke lahko kupite na naši spletni strani in v trgovinah Hofer.

Ekološka živila, pridelana v Eko kmetiji Stražar, so celovita, saj so pridelana in predelana na naraven način, brez uporabe pesticidov, konzervansov, umetnih arom, barvil in gensko spremenjenih organizmov. Rastline rastejo na zdravih tleh, ki niso izčrpana zaradi intenzivne pridelave ter niso onesnažena s pesticidi in umetnimi gnojili. Pridelava in predelava poteka brez dodatkov kemičnih sestavin, ki uničijo večino vitaminov, mineralov in vsega ostalega, kar nam je narava namenila, da bi zadovoljila naše potrebe. Z izbiro ekoloških živil boste zaužili celovito živilo, ki vsebuje vse, kar potrebujete. Hkrati pa so ekološka živila tudi veliko polnejšega okusa, kot konvencionalno pridelana.

Ekološka živila so zdrava. Na vseh stopnjah pridelave in predelave se izogibamo nepotrebnemu obremenjevanju živil z nezaželenimi snovmi. Pri predelavi ne uporabljamo nepotrebnih dodatkov, ojačevalcev okusa, barvil ter naravno-identičnih ali umetnih arom. Veliko pozornost namenjamo postopkom predelave, ki ohranja vsestransko vrednost živil. Tudi prepoved uporabe genske tehnologije zmanjšuje močna dodatna tveganja za človeško zdravje. Rastišču prilagojena pridelava, skupaj z ekološkimi pridelovalnimi ukrepi ter vrsti ustrezno krmljenje in reja živali v ekološkem kmetijstvu, so ugodno izhodišče za razvoj arome in dobrega okusa pridelkov
Narava je ekosistem v ravnovesju, kmetija je del narave. Vsak del naravnega sistema (dvoživke, ptice, talni organizmi, žuželke, bakterije, deževniki, živa meja, tla, potok, ribnik,…) opravlja določeno funkcijo in če en del manjka, se ravnovesje spremeni ali poruši (poveča se število škodljivcev, bolezni, zemlja izgublja hranila, rastlinska odpornost pada,…). Zato se v ekološkem kmetijstvu trudimo pridelati hrano na način, da tega naravnega ravnovesja ne rušimo.

Lokacija
Lokacija
Škocjan 3, 1233 Dob
Kontakt
Kontakt

Spletna stran
E: ekoloski.mlin@gmail.com
T: +386 (0)51 648 559

Vstopnina
Vstopnina
Brezplačen vstop
Sorodne vsebine
Ste vedeli
… da so Domžale leta 1925 dobile trške pravice, ko so se združile štiri vasi: Zgornje in Spodnje Domžale, Stob in Študa?
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 721 07 26
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram