Kmetija in sirarna Bogataj

Izpostavljeno:

Domače dobrote iz kmetije Pr’ Leskovc.

Na tržnici ponujamo izdelke iz kravjega, kozjega in ovčjega mleka. Domačini radi kupujejo sire, poleti tudi sir za žar, maslo, jogurte in mnoge druge domače dobrote.

Smo družinsko podjetje. V delo je vpeljana celotna družina, pri kateri vsak na svojem področju gradi celotno sliko našega ustvarjanja, prav to pa nam je tudi v posebno zadovoljstvo.
Le skupaj smo lahko to, kar smo. Na kmetiji Bogataj, po domače Pr’ Leskovc, je bila glavna dejavnost živinoreja. Ideja o predelavi mleka se je izoblikovala pri naših dedih, ki so bili v tridesetih letih prejšnjega stoletja eni izmed prvih ustanoviteljev mlekarske zadruge Blegoš na Hotavljah. V devetdesetih letih se je mladima prevzemnikoma kmetije Alojzom in Tilko Bogataj želja o sirarstvu na domači kmetiji začela uresničevati. Nastali so prvi hlebi sira Tilna, čigar izdelava se ohranja še danes. Sledila je raznovrstna izdelava ostalih mlečnih dobrot s katerimi smo najprej razveseljevali kupce v Škofji Loki, Kranju, Ljubljanski BTC tržnici, ter na tržnici v Domžalah.

Lokacija
Lokacija
Ljubljanska cesta 73, 1230 Domžale
Kontakt
Kontakt

Spletna stran
Facebook
E: info@sirarnabogataj.si
T: +386 (0)40 246 640

+386 (0)4 51 81 382

Čas
Delovni čas
SRE - SOB: 8h - 13h
Vstopnina
Vstopnina
Brezplačen vstop
Sorodne vsebine
Ste vedeli
… da ima v nekdanji slamnikarski tovarni J. Mellitzer, Kleinlercher & Co. danes prostore Občina Domžale?
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 721 07 26
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram