Poletno gledališče Studenec

GLEDALIŠČE, KI DIHA S SVOJO OKOLICO

Sredi majhne vasice Studenec pri Krtini, v samem osrčju Slovenije, pod platneno zeleno streho, se na stiku gozda, polj in studenškega izvira nahaja Poletno gledališče Studenec. To deluje pod okriljem Kulturnega društva Miran Jarc Škocjan in pomembno prispeva h kulturno-umetniški dejavnosti v Občini Domžale; z vključevanjem okoliških prebivalcev nadaljuje tradicijo ljubiteljskega gledališča, ki privablja ljudi iz vseh koncev Slovenije.

Poletno gledališče Studenec je tretje največje pokrito gledališče na prostem v Sloveniji. Vsako poletje oživi, z vseh koncev Slovenije se več tisoč obiskovalcev nameni na katerega izmed glasbenih ali gledaliških dogodkov. Raznovrsten nabor prireditev smo poimenovali Kulturni-poletni festival Studenec. Osrednji dogodek je domača gledališka predstava, ki jo je dramska skupina prvič priredila v letu 1949, takrat še pod Šinkovčevim kozolcem. Vse odtlej živi ljubiteljska kultura, ki jo že vrsto leto gojijo člani in članice Kulturnega društva Miran Jarc Škocjan.

Zato domača gledališka predstava. Ker so domači igralci, večina prihaja iz okoliških krajev. Ker so domače predstave, obogatene z ljudsko vsebino. Ker je domače okolje, v katerem se iz generacije v generacijo prenaša ljubezen do velikega odra.

Njihovo poslanstvo so zadovoljni obiskovalci, zato se trudijo ponuditi kar se da najboljšo izkušnjo. Ne samo, da vas ob prihodu pospremi prijeten ambient, čakajo vas tudi lokalne dobrote in gledališče, ki diha s svojo okolico.

Vabljeni na Studenec, k izviru studenške ljubiteljske kulture.


Predstavitev poletnega gledališča na povezavi: https://www.youtube.com/watch?&

Lokacija
Lokacija
Studenec pri Krtini 18, 1233 Dob
Kontakt
Kontakt

Spletna stran
T: +386 (0)51 61 41 41

Čas
Delovni čas
V času predstav.
Vstopnina
Vstopnina
Vstopnina
Sorodne vsebine
Ste vedeli
… da je domžalski slamnikarski tovarnar Krizant Ladstatter leta 1882 v New Yorku ustanovil svojo tovarno slamnikarstva in tja poslal dve domžalski šivilji?
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 721 07 26
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram