Čebelarska družina Homec

Čebelarsko društvo Domžale združuje preko 100 čebelarjev iz Domžal in okolice. Znotraj društva deluje Čebelarska družina Homec, ki pokriva področje KS Radomlje, Homec, Preserje in Nožice. Predsednik Čebelarske družine Homec je Dušan Skok, ki je izkušen čebelar in mentor. V družini smo izkušeni čebelarji z zelo dolgim čebelarskim stažem kot tudi začetniki, ki s pomočjo mentorja šele odkrivamo skrivnosten svet čebel. Veseli smo vsakega novega člana pa tudi tistega, ki sicer ne čebelari, ima pa rad čebele in naravo.
Čebelarji skrbimo za izboljšanje naravnega okolja. V ta namen se izobražujemo na strokovnem, tehnološkem in društvenem nivoju, s čimer zagotavljamo našemu okolju, širši javnosti in svojim članom zdrave čebelje družine, ki pomembno vplivajo na dobro opraševanje cvetočih rastlin in s tem na zdravo okolje našega kraja. Vpliv čebel na naše okolje je izjemnega pomena, zato je dejavnost, ki jo izvajamo čebelarji, posebnega družbenega pomena. Več dobrega opraševanja pomeni tudi več rastlin, več hrane in nazadnje tudi več čebeljih pridelkov.
Naše delo ni zaprto le v društvo, saj se na različne načine vključujemo v družbeno življenje. Organiziramo dneve odprtih vrat, sodelujemo z vrtci in kot mentorji vodimo čebelarske krožke v šolah, pomagamo pri organizaciji tradicionalnega slovenskega zajtrka, udeležujemo se krajevnih in občinskih praznikov ter organiziramo strokovne ekskurzije.Kontakt
Kontakt

Kontakt: elena.skok@siol.net

Vstopnina
Vstopnina
Brezplačen vstop
Sorodne vsebine
Ste vedeli
… da je železnica od Ljubljane do Kamnika stekla v letu 1891?
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 721 07 26
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram