Miklavževanje

V Domžalah je že dolga leta tradicija, da Miklavž s parkeljni pride v Športno dvorano Domžale. In ker spoštujemo tradicijo, bo tako tudi letos. Odličen program pripravlja Kulturno društvo Miran Jarc Škocjan.

Praznični december za najmlajše
Tudi letos prihaja na obisk Miklavž v športno dvorano Domžale. Še posebej se lahko veselijo predšolski otroci, saj je obisk namenjen prav njim. Sv. Miklavž bo letos pripeljal s seboj veliko skupino angelov in nekaj manj navihanih hudičkov in samega sv. Petra.
Izvajali bodo zanimive angelske in hudičkove plese, ki so vključeni v 20. minutno predstavo, ki je namenjena najmlajšim iz celotne občine Domžale.
Sama zgodba otroke opominja naj ne pričakujejo preveč dragih daril, ki naj bi jih prinesel sv. Miklavž. V predstavi gre otroška domišljija še malo dlje in sicer, da bi bili angeli in hudički oblečeni bolj sodobno. Kar se ne zgodi. Sv. Miklavž tradicionalno upošteva le iskrenost in dobroto, kar tudi z veseljem nagrajuje, manj pa upošteva demokracijo, zato se seveda odloči, da bo tudi letos Miklavževanje po starem. Tako kot do slej, bo še vedno Miklavž pekel piškote za pridne otroke ob sončnem zahodu in tudi v bodoče bo prihajal oblečen v zlato rdeč plašč, visoko škofovsko kapo in palico, s katero pomiri svoje poredne spremljevalce.
Če pa kdo ne verjame, pa naj si pride ogledat ta Miklavžev običaj.

Vstopnina
Vstopnina
Brezplačen vstop
Sorodne vsebine
Ste vedeli
… da je domžalski slamnikarski tovarnar Krizant Ladstatter leta 1882 v New Yorku ustanovil svojo tovarno slamnikarstva in tja poslal dve domžalski šivilji?
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 721 07 26
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram