Slamnikarski sejem

Izpostavljeno:

Tradicionalna domžalska prireditev z modno revijo, kjer si Domžalke in Domžalci izberejo svoj novi slamnik za poletno sezono.

Slamnikarski sejem vsako drugo soboto v juniju organizirata Kulturni dom Franca Bernika Domžale in Občina Domžale. Prvi sejem je bil organiziran leta 2012 z namenom obuditve spomina na dediščino slamnikarstva, ki je desetletja zaznamovala mesto Domžale in okolico.

Poleg predstavitve slamnikarstva in slamnatih izdelkov domačih in tujih razstavljavcev (iz Hrvaške, Srbije in Nizozemske), poteka spremljevalni program z različnimi glasbenimi, plesnimi in pevskimi nastopi domžalskih skupin, z rokodelskimi prikazi, vodenimi ogledi, animacijami za otroke in modno revijo. V otroškem kotičku poteka ustvarjalna slamnikarska delavnica in različne športne igre. Predstavljena je modna revija slamnikov, ki ima vsako leto drugačno tematiko, vrhunec pa predstavljajo slamniki, ki naznanjajo poletno sezono. Dogodek se zaključi v Slamnikarskem muzeju, kjer je organizirano srečanje ljudskih pevcev in godcev iz domžalske občine ter okolice, ki poskrbijo za pester kulturni program.

Vabljeni po nov slamnik za poletno sezono! Več o preteklih dogodkih si lahko preberete na spletni strani.

Viri:

Vir: Slamnikarski muzej in Domžalec.si

Foto: Karin Božič

Lokacija
Lokacija
Ljubljanska 69, 1230 Domžale
Kontakt
Kontakt

Spletna stran
Facebook
E: slamnikarski.muzej@kd-domzale.si
T: 01 724 84 08 (v odpiralnem času Slamnikarskega muzeja), 01 722 50 50

Čas
Delovni čas
Druga sobota v juniju.
Vstopnina
Vstopnina
Brezplačen vstop
Sorodne vsebine
Ste vedeli
… da se je po 15. stoletju pospešeno razvijalo prevozništvo in tovorništvo, ki je povezano tudi z brodarjenjem na reki Savi? Za nadaljnji razvoj je poskrbela nova cesta Dunaj – Trst skozi Črni graben, ki je bila zgrajena v začetku 18.stoletja po trasi stare rimske ceste.
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 721 07 26
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram