Knjižnica Domžale

Izpostavljeno: Knjižnica Domžale je prav gotovo eden osrednjih informativnih in kulturnih centrov Domžal.

Knjižnica Domžale je prav gotovo eden osrednjih informativnih in kulturnih centrov Domžal.

Je splošna večobčinska knjižnica, ki opravlja javno službo na področju knjižnične dejavnosti občin Domžale, Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin ter tako prispeva k izobraževanju in zadovoljevanju kulturnih potreb omenjenih območij.

Bralno kulturo pa širi tudi v enaindvajset odročnih vasi občin Domžale in Lukovica, kjer znanja in pisane besede željne vaščane razveseljuje potujoča knjižnica – bibliobus.

Knjižnica Domžale zagotavlja prijazno in vzpodbudno okolje za raznovrstne dejavnosti njenih obiskovalcev in s tem pomembno pomaga ljudem pri uresničevanju njihovih osebnih ciljev, podpira razvoj bralne kulture in vseživljenjskega izobraževanja, omogoča druženje in sprostitev ter spodbuja ustvarjalnost.

K temu prispevajo predvsem nove storitve:

uporaba osebnih računalnikov za iskanje informacij na spletu

povečanje obsega prireditvenih dejavnosti

možnost individualnega študija

izobraževanje mladih in odraslih uporabnikov za uporabo knjižnice, domoznanske dejavnosti, ...

dodatna ponudba: medknjižnična izposoja, izposoja multimedijskega gradiva, svetovanje uporabnikom, dejavnosti za otroke (ure pravljic, bibliopedagoške ure, knjižne uganke in kvizi, lutkovne predstave, ustvarjalne delavnice, pravljični palček, dvorana igrač …), prireditve za odrasle (literarni večeri in pogovori z ustvarjalci, potopisna in strokovna predavanja, seminarji, delavnice ...), razstave.

Uporabnikom je na voljo študijska čitalnica, multimedijsko opremljena večnamenska dvorana, pravljična sobica, računalniška čitalnica, mali multimedijski otočki …

Prostori omogočajo polno razvitost knjižnične dejavnosti in izpolnjevanje vseh vlog knjižnice: kulturne, informacijske, socialne, izobraževalne ter domoznanske.

V Knjižnici Domžale so uporabniki knjižničarskih storitev resnično na prvem mestu, morda je tudi to razlog, da v naše prostore vedno znova množično zahajajo tako mladi kot tudi starejši ljubitelji kulture in predvsem knjižničnega gradiva.

Viri:

Knjižnica Domžale

Lokacija
Lokacija
Cesta talcev 4. Domžale
Kontakt
Kontakt
Vstopnina
Vstopnina
Brezplačen vstop
Sorodne vsebine
Ste vedeli
… da sta o izvoru imena Domžale najbolj znani razlagi, da ime pomeni pokopališče (iz staro slovanščine), po drugem izročilu pa naj bi bil to breg ali obrežje reke? Ime Domžale se pojavi v času turških vpadov.
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 721 07 26
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram