Turistično društvo Rača

Izpostavljeno:

Katero društvo peče odlične domače dobrote?

Turistično društvo Rača vključuje manjše vasi kot so Krtina, Studenec, Brezje, Škocjan, Zalog pod Sveto Trojico ter Račo in Račni vrh, ki počasi a vztrajno rastejo. Pridne roke naših članov in članic, vsako leto izvedejo številne in izjemno koristne rokodelske delavnice, ki predvsem s peko prave slovenske potice, oživljajo slovensko kulturno dediščino in predvsem skrbijo, da jih naše mlajše generacije nebi pozabile - oblikovali smo glino, vezli rešelje, pletli izdelke iz koruznega ličkanja ter organizirali pekovske delavnice. Vsa leta s svojo stojnico sodelujemo tudi na Poletnem festivalu Studenec, na katerem predstavimo izvirnost in kvaliteto naših pekovskih izdelkov.
Mnoge radi napotimo na ogled znamenite cerkve Sv. Lenarta na Krtini. Po pregledu knjige vtisov, ki je v tamkajšnji zakristiji, ugotavljamo, da je naša cerkev res vabljiva za ogled, kar je razvidno iz raznolikosti profilov strokovnjakov in narodnosti obiskovalcev.
Eden izmed pomembnejših dogodkov je vsekakor Gregorjevo, ki ga že tradicionalno organiziramo člani TD Rača, skupaj s podružnično šolo Krtina in vrtcem Mavrica ter z veseljem in petjem pozdravimo prihajajočo pomlad.

Lokacija
Lokacija
Zalog pod sv.Trojico 5, 1233 Dob
Kontakt
Kontakt

http://tdraca.si/
E: raca.td@gmail.com
T: +386 (0)41 349 494 – Ana

Vstopnina
Vstopnina
Brezplačen vstop
Sorodne vsebine
Ste vedeli
… da je bil železniški promet na poti Ljubljana – Kamnik med 1968 in 1978 trajno ukinjen ter je zgolj sreča, da takrat niso pospravili tudi tirnic?
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 721 07 26
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram